Vanaf 1 juli 2021 wijzigt de verhuisregeling Van Hoog naar Laag in Amsterdam op WoningNet. U kreeg de regeling Van Hoog naar Laag voorheen automatisch. Vanaf 1 juli verandert dit.  

Wat verandert er?  
Als u voor de verhuisregeling in aanmerking wilt komen, dan moet u deze bij uw eigen woningcorporatie in Amsterdam aanvragen. Een medewerker legt de verhuisregeling Van Hoog naar Laag als voorrang vast in uw inschrijving bij WoningNet Stadsregio Amsterdam.  

Wat zijn de voorwaarden van regeling Van Hoog naar Laag? 

  • U bent 65 jaar of ouder; 
  • U laat na verhuizing een zelfstandige sociale huurwoning van een deelnemende corporatie achter in de gemeente Amsterdam; 
  • Uw huidige woning ligt op de tweede etage of hoger en is niet bereikbaar met een lift. Of uw huidige woning heeft twee trappen. Ook een trap in de woning telt mee, bijvoorbeeld als uw woning op de eerste etage ligt, maar uw slaapkamer(s) bereikt u via een extra trap in uw woning. 
  • U reageert op een woning die geschikt is voor ouderen op de begane grond, 1e verdieping of woning met lift in uw eigen stadsdeel
  • Het inkomen van uw huishouden mag niet meer zijn dan het maximum dat in de advertentie staat vermeld;
  • U verhuist naar een sociale huurwoning van een van de deelnemende corporaties.

De deelnemende corporaties zijn Ymere, de Alliantie, De Key, Eigen Haard, Rochdale, Stadgenoot,en Woonzorg. 

Vanaf wanneer kunt u zich aanmelden voor de regeling Van Hoog naar Laag?  
De verhuisregeling Van Hoog naar Laag wijzigt op 1 juli 2021. Als u aan de voorwaarden voldoet kunt zich nu al aanmelden voor de regeling! Neem hiervoor contact op met uw eigen woningcorporatie. Doe dit voor 1 juli 2021 om er zeker van te zijn dat u ook na 1 juli gebruik maakt van de verhuisregeling Van Hoog naar Laag.  

Huurprijs en woningaanbod 
Met de verhuisregeling Van Hoog naar Laag betaalt u voor uw nieuwe woning niet meer huur dan u nu voor uw huidige woning betaalt. Als de nettohuur van de nieuwe woning hoger is dan de nettohuur van uw huidige woning, dan passen we de huurprijs voor u aan. Dit geldt niet als u een nieuwbouwwoning gaat huren. Met de verhuisregeling Van Hoog naar Laag ziet u daarom ook woningen in uw aanbod, die anders te duur voor u zouden zijn. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Beli. All Rights Reserved.