Beperkt woningaanbod met voorrang

Zoekt u een woning in Amsterdam en hebt u een sociale of een medische urgentie? Wellicht krijgt u op dit moment minder woningen met voorrang te zien. Hieronder leest u hoe dit zit.

Het tekort aan woningen in Amsterdam is groot. Helaas zijn er ook niet voldoende sociale huurwoningen om alle mensen met een urgentie op korte termijn te helpen. De beschikbare woningen worden verspreid over het jaar aangeboden. Er blijft dus het hele jaar aanbod, maar beperkt. Daarom kan het gebeuren dat er voor u een paar weken minder woningen op WoningNet zijn. Blijft u toch vooral WoningNet volgen en reageren op woningen, maar hou rekening met een wachttijd.

Als u hebt gereageerd op woningen met voorrang en u hebt geen woning geweigerd, dan is er kans op verlenging van uw woonurgentie. Heeft u hierover vragen? U kunt terecht bij uw contactpersoon van de gemeente Amsterdam. Weet u niet wie uw contactpersoon is? Bel dan met het Sociaal Loket, 020- 255 29 16.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Beli. All Rights Reserved.