Vanaf 1 september is het mogelijk voor jongeren met binding aan de gemeente Amsterdam om met voorrang op jongerenwoningen in de gemeente Amsterdam te reageren. 

De voorrang is bestemd voor Amsterdammers van 18 tot en met 27 jaar. Zij krijgen alleen voorrang op jongerenwoningen die passend voor hen zijn. De voorwaarde is dat zij binding hebben met Amsterdam. Er zijn twee uitzonderingen: de woningcorporatie verloten een deel van de jongerenwoningen en een deel is bestemd voor jonge statushouders en bijvoorbeeld jongeren uit de jeugdzorg.

Wanneer heb je binding met de gemeente Amsterdam? 
Je hebt binding als je in de afgelopen 10 jaar tenminste 6 jaar onafgebroken in de gemeente Amsterdam hebt gewoond en geregistreerd staat in het BRP. Dit mogen verschillende adressen zijn. 

Hoe krijg je voorrang voor jongerenwoningen? 
De snelste manier om de voorrang voor jongeren vast te leggen, is door een MyQii aan te maken. Hiervoor heb je een DigiD en de MyQii app nodig. MyQii haalt jouw woongeschiedenis op en controleert of je aan de voorwaarden voldoet. Voldoe je aan de voorwaarden? Dan wordt de voorrang direct vastgelegd in je inschrijfgegevens. Je ziet dit dan terug in je profiel onder Voorrangsregelingen. Bij actieve bindingen zie je: Voorrang voor jongeren in Amsterdam. 

Hoe maak je een MyQii aan? 
Log in op de website en ga via Mijn profiel naar het onderdeel MyQii. Omdat we je graag zelf de keuze willen geven welke gegevens je met ons deelt, kunnen jongeren tot en met 27 jaar kiezen uit twee opties: 

1. Complete MyQii. Deze optie controleert of je recht hebt op voorrang voor jongerenwoningen in Amsterdam én haalt je inkomen op. Bij deze optie hoef je minder gegevens aan te leveren bij een woningaanbieding én weet je zeker dat je op de juiste woningen reageert. 

2. Alleen een MyQii voor jongerenbinding. Deze optie controleert alleen of je voorrang hebt op jongerenwoningen in Amsterdam. Als je kiest voor deze optie, dan moet je bij een woningaanbieding alle gegevens nog aanleveren die nodig zijn bij een woningaanbieding

Nog vragen? 
Kijk voor meer informatie over MyQii op de pagina Digitaal profiel met MyQii. 
Meer informatie over de voorrang voor jongeren vind je op de pagina Voorrang voor jongeren in Amsterdam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Beli. All Rights Reserved.